19 Δεκεμβρίου 2013

Πώς δεν θα μαλώσετε μαζί του αυτές τις γιορτές!

Οι γιορτές, όσο και αν αποτελούν μια περίοδο χαράς και αισιοδοξίας, μας υποβάλλουν σε στρες. Να τα προλάβουμε όλα, να είναι όλα όπως πρέπει, να στριμωχτούμε σε πολυκαταστήματα για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής, να δούμε όλους αυτούς που αγαπάμε. Αυτό το άγχος πολύ συχνά μας κάνει να καβγαδίζουμε με τον σύντροφό μας για το παραμικρό και να περνάμε τις γιορτές σε εμπόλεμη κατάσταση. Διαβάστε πως θα αποφύγετε τις συνηθέστερες παγίδες για να περάσετε τα φετινά Χριστούγεννα με γιορτινή διάθεση.


Η αιτία του καυγά
: Σας αρέσουν οι παραδόσεις, το στόλισμα του δέντρου, τα σπιτικά μελομακάρονα, μέχρι και το φιλί κάτω από το γκί αλλά ο σύντροφός σας παραμένει παντελώς αδιάφορος. Του λέτε πως σας απομακρύνει από το χριστουγεννιάτικο σας πνεύμα και σας καταστρέφει την γιορτινή σας διάθεση και κάπου εκεί αρχίζει ο καβγάς.
Πώς να τον αποφύγετε:  Έρευνες αποδεικνύουν ότι όσο περισσότερο σκέφτεστε τις διαφορές σας, τόσο περισσότερο τις βλέπετε. Φτιάξτε μια λίστα με τα πράγματα στα οποία συμφωνείτε, όσον αφορά τις γιορτές και το πως θέλετε να τις περάσετε. Εξηγήστε ποιά πράγματα είναι σημαντικά για εσάς και γιατί. Εάν κάθε χρόνο σας αφήνει μόνη να στολίσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, εξηγήστε του πόσο σημαντικό είναι για σας να το κάνετε μαζί και πόσο νιώθετε ότι αυτό σας δένει σαν οικογένεια. Είναι πιθανότερο να θέλει να συμμετέχει όταν νιώθει απαραίτητος και μέλος μια ομάδας

Η αιτία του καβγά: Δεν συμφωνείτε στο πόσο θα πρέπει να ξοδέψετε στις γιορτές.
Πώς να τον αποφύγετε: Συμφωνήστε το budget κάνοντας αμοιβαίες υποχωρήσεις. Φτιάξτε από κοινού μια λίστα με τα δώρα και τις λοιπές αγορές κάνοντας επίσης αμοιβαίες υποχωρήσεις στο τί προσθέτετε και τί διαγράφετε. Εξηγήστε τις προτεραιότητες και τις αρχες σας όσον αφορά την συγκεκριμένη δαπάνη και συζητήστε το σε ήρεμο πνεύμα εν ψυχρώ.
Η αιτία του καυγά: Νιώθετε ότι πάντα εσείς σηκώνετε το βάρος των γιορτινών καθηκόντων στους ώμους σας -από το να φτιάχνετε κουλουράκια, μέχρι τις αγορές των δώρων- και κατηγορείτε τον σύντροφο σας για αυτό. 
Πως να τον αποφύγετε: Είναι πολύ σημαντικό να επιτρέπετε στον εαυτό σας να ζητάει βοήθεια. Μπορεί ο σύντροφός σας να μην συνειδητοποιεί από μόνος του τί βοήθεια χρειάζεστε και τί πρέπει να κάνει. Έχετε θετική διάθεση όταν ζητάτε κάτι και μην το κάνετε επιθετικά ή γκρινιάζοντας. Δοκιμάστε το "Θέλω πραγματικά να πάρω κάτι καλό στους δικούς σου αλλά είμαι ειλικρινά πνιγμένη. Θα μπορούσες φέτος να το κάνεις εσύ;" Επίσης μια καλή ιδέα είναι να καταμερήσετε τις υποχρεώσεις μια εβδομάδα πριν και όχι εν μέσω της τρέλας των γιορτών.

Πηγή:marieclaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου