21 Δεκεμβρίου 2013

Οι κανόνες των....Χριστουγέννων!

Τα Χριστούγεννα έχουν τους δικούς τους κανόνες… και είναι κανόνες χαράς, γέλιου, θαλπωρής. Είναι αυτή η μαγική περίοδος που ακόμη και ένα φλιτζάνι ζεστής σοκολάτας όταν το πίνεις στο σπίτι με τα παιδιά περιτριγυρισμένοι από φωτάκια και στολίδια είναι αρκετό για να σε κάνει ευτυχισμένο. Αυτή είναι η μαγεία των Χριστουγέννων. Γινόμαστε και πάλι παιδιά, βρίσκουμε ικανοποίηση στα απλά καθημερινά, σε ένα δίσκο γεμάτο φρεσκοψημένα κουλουράκια, σε ένα παραμύθι, σε ένα οικογενειακό δείπνο, σε ένα φλιτζάνι σοκολάτα, στη μυρωδιά της κανέλας, στα φωτάκια που λαμπυρίζουν, στις γιρλάντες…


Οπότε αυτά τα Χριστούγεννα ακολουθήστε τους «κανόνες» χωρίς μέτρο!



1. Να είστε χαρούμενοι. Όσο είμαστε υγιείς εμείς και οι αγαπημένοι μας, όλα τα υπόλοιπα φαντάζουν μικρά. Απολαύστε, λοιπόν, την κάθε στιγμή.
2. Ανοίξτε το σπίτι σας σε φίλους. Ο χρόνος είναι πιο ελαστικός τα Χριστούγεννα και όλοι πιο δεκτικοί. Καλέστε φίλους σας, φτιάξτε ένα γιορτινό τραπέζι και περάστε όμορφα μαζι τους. Αφήστε τα παιδιά να τρέχουν μέσα στο σπίτι και οργανώστε δημιουργική απασχόληση βασισμένη στα Χριστούγεννα. Οι μεγάλοι καθίστε μαζί με τα παιδιά και απολαύστε τη ζωγραφική και τις κατασκευές.


3. Τραγουδήστε τα κάλαντα. Μαζί με τα παιδιά, μόνη σας! Μπείτε στο κλίμα!



4. Ψήστε! Φτιάξτε κουλουράκια, gingerbread cookies, κεϊκ, ψωμί, πίτες. Αφήστε τις αισθήσεις σας να γεμίσουν από Χριστούγεννα. Γιατί δεν υπάρχει καλύτερο από ένα ευωδιαστό σπίτι γεμάτο σπιτικές μυρωδιές που παραπέμπουν σε Χριστούγεννα. Δεν χρειάζεσαι πολλά περισσότερα για να μπεις στην διάθεση της εποχής!




5. Απολαύστε τις οικογενειακές στιγμές. Όλο το χρόνο οι δουλειές, το άγχος, η κούραση δεν μας αφήνουν να απολαύσουμε την οικογενειακή θαλπωρή. Καθαρίστε το μυαλό σας από καθετί άλλο και αφοσιωθείτε στην οικογένεια σας. Κάντε βόλτες με τα παιδιά, παίξτε μαζί τους, φτιάξτε γιρλάντες, κάρτες για τους αγαπημένους σας και ένα σωρό άλλα για τα οποία συνήθως δεν έχουμε χρόνο.




6. Στολίστε το δέντρο. Στολίστε το σπίτι. Μην το κάνετε μόνες όμως. Βάλτε Χριστουγεννιάτικη μουσική υπόκρουση, φτιάξτε ζεστή σοκολάτα για τα παιδιά, gluhwein για τους μεγάλους και οργανώστε μια οικογενειακή ημέρα με διασκέδαση για όλους. Στο τέλος ανταμείψτε την οικογένεια σας με ένα γιορτινό δείπνο που θα ετοιμάσετε όλοι μαζι.



7.Μπείτε στο καρουσέλ… όλο και περισσότερα Χριστουγεννιάτικα πάρκα ξεφυτρώνουν στην πόλη. Μπείτε στο πνεύμα και ξαναγίνετε και εσείς παιδιά. Φτιάξτε μπισκότα, βοηθήστε τον Αϊ Βασίλη σαν καλό ξωτικό… Διασκεδάστε! Απολαύστε τις στιγμές!


Πηγή:lifestylecy.com (διασκευή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου